Teva
Hero Kiemelt Cikk Köptető Kell Vagy Köhögéscsillapító 2x

Köptető kell vagy köhögéscsillapító?

A köhögési reflex leggyakrabban az alsó légutakhoz tartozó légcsőből és a hörgőkből indul ki, de a felső légutak és más szervek betegsége is eredményezheti.

A köhögési reflex leggyakrabban az alsó légutakhoz tartozó légcsőből és a hörgőkből indul ki, de a felső légutak és más szervek betegsége is eredményezheti. Az orr, a garat vagy a belső fül megbetegedése éppúgy megnyilvánulhat köhögésben, mint a gyomor vagy a rekeszizom érintettsége.

A légutakban hatékony öntisztító rendszer működik, melynek lényege, hogy a bejutott idegen anyagok a hörgőváladékban csapdába esnek, eltávolításukról pedig a csillószőrök kifelé irányuló mozgása gondoskodik.

Az ambroxol összetett hatásának köszönhetően javítja a légutak öntisztulását, ennek következtében végül normalizálódik a légzőszervi tónus, ami javítja a köhögést.

Hirkep Kopteto Kell Vagy Kohogescsillapito 1

Természetesen előfordulhat olyan állapot, amikor a légúti gyulladás lezajlását követően, télen, a száraz levegőjű, túlfűtött szobában nagyon nehezen múlik a köhögésünk. Ilyenkor, amikor a köhögés már improduktív, meg lehet kísérelni köhögéscsillapító alkalmazását, a produktív szakaszban azonban inkább segítsük a szervezet élettani folyamatait és a légutak természetes öntisztulását. A köhögés kívánt könnyítését a legmegfelelőbben ezzel biztosíthatjuk.

Irodalom